Behandelingen

Als u voor de eerste keer bij ons komt, brengen we uw huidprobleem in kaart. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan samen. U krijgt een eerlijke uitleg, zodat u weet waar u aan toe bent. We stellen het plan zo nodig bij tijdens de behandeling. Dan zoeken we net zo lang door totdat we de beste oplossing hebben gevonden. Ook geven we u adviezen waarmee u thuis aan de slag kunt.

Oedeem

Lymfoedeem

Lymfoedeem betekent letterlijk vochtophoping. Dat kunt u zien bijvoorbeeld aan een zwelling van een arm of een been. Het weefsel wordt ook harder.
Lymfoedeem kan aangeboren zijn, maar meestal krijgt u ermee te maken als de lymfvaten of lymfklieren ernstig zijn beschadigd. Deze beschadiging is vaak het gevolg van een operatie of een bestraling.

Lipoedeem

Lipoedeem is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Deze chronische aandoening van het vetweefsel komt niet vaak voor. Vooral vrouwen hebben er last van.
Kenmerkend is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan beide zijden.

Veneus oedeem

Veneus oedeem ontstaat door defecte kleppen in de aderen van de benen (het veneuze systeem). Hierdoor kan zuurstofarm, afvalrijk bloed uit de benen niet meer richting het hart stromen. Het lymfvocht wordt onvoldoende afgevoerd, waardoor oedeem ontstaat.

Er zijn veel mogelijkheden om oedeem te verminderen. Bij Van Leeuwen Huidtherapie geven wij integrale oedeemtherapie. Dat betekent dat wij kijken welke methoden voor u het beste werken.

Behandelingen die we kunnen inzetten zijn:

 • Manuele lymfedrainage, littekenmassage
  Massage om lymfevaten te stimuleren oedeemvocht beter af te voeren
  Klassiek en volgens de nieuwste methode FG-MLD
 • Lymftaping
  Versnelde afvoer van lymfevocht via het aanbrengen van speciale tape
 • Lymfapress
  Apparaat dat lymfevocht via drukgolven afvoert
 • Deep Oscillation
  Elektrostatische impulsen van dit apparaat zorgen voor trillingen op celniveau. Dat maakt het bindweefsel soepeler, waardoor het lymfevocht kan doorstromen
 • Ambulante compressietherapie
  Behandeling met zwachtels
 • Thoraxbandage
  Hulpmiddel voor de borst om het resultaat van de behandelingen te behouden
 • Aanmeten van therapeutisch elastische kousen
  Voor de armen of benen
  Helpt het resultaat van de behandelingen te behouden

Ook thuis kunt u veel doen om uw lymfoedeem onder controle te houden en te verminderen, naast het dragen van compressiemateriaal. Wij leren u hoe u zelf met eenvoudige massagetechnieken het lymfevocht kunt afvoeren. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor advies om uw huid gezond te houden. Ook dat is belangrijk om lymfoedeem onder controle te houden.

Ook aan huis

Kunt u niet naar onze praktijk komen? Dan komen wij bij u thuis om uw oedeem te behandelen.

Wondverzorging

Een gezonde huid is goed doorbloed en heeft voldoende zuurstof en voeding om wondjes snel te genezen. Als de doorbloeding vermindert, kunnen wondjes niet (goed) genezen, met risico op infecties en afsterving. Wij zorgen ervoor dat de wond schoon blijft, zodat deze langzaam kan dichtgroeien. Materialen, zoals zwachtels en compressiekousen, helpen daarbij. Ook lichttherapie kan een positief effect hebben op wond. Dit is een techniek die licht omzet in warmte.

De intensiteit en de behandeling hangen af van het soort wond (bijvoorbeeld een brandwond, operatiewond of een wond van iemand met diabetes).

Acne

Acne is een verstopping van poriën met talg, bacteriën en vetzuren. Deze verstoppingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid. Dat kun je zien aan zogenoemde mee-eters (comedonen), rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten). Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Wij behandelen alle vormen van acne en acnelittekens. Onze behandeling is doelgericht en afgestemd op uw type acne en uw klachten. Hiervoor gebruiken wij de volgende technieken:

 • Dieptereiniging van de huid
 • Peelings:
  met deze techniek zal het bovenste laagje van de huid loslaten. Zo kan de huid vervellen en wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken.
 • Dermapen:
  met de kleine vibrerende naaldjes van deze pen brengen we een kleine beschadiging aan van de huid. Hierdoor ontstaat een natuurlijk genezingsproces.
 • Medische camouflage
 • Adviezen voor thuis

Als uw huid het nodig heeft, werken wij samen met een huisarts of dermatoloog.

Overbeharing

Overbeharing komt vaak een verstoring in de hormoonbalans. Als u er last heeft van heeft, is het belangrijk dat u eerst uw huisarts of dermatoloog om advies vraagt. Zij beoordelen namelijk of er meer onderzoek of maatregelen nodig zijn voordat u zich bij ons laat behandelen. In een intakegesprek vertellen wij u wat u van deze behandeling kunt verwachten en hoeveel behandelingen nodig zijn. Wij werken met:

 • Elektrische epilatie:
  een dun naaldje verwarmt het haarzakje. De stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de haargroei raken beschadigd. Zo neemt de ontwikkeling van nieuwe haren af.
 • Lasertherapie:
  een geconcentreerde straal gebundeld licht zorgt ervoor dat we heel gericht en lokaal overbeharing kunnen aanpakken.

Goedaardige huidafwijkingen

Goedaardige huidafwijkingen kunnen we behandelen met elektrocoagulatie (verhitten) of curettage (schrapen). Denk aan:

 • Goedaardige steelwratjes (fibromen)
 • Gele bultjes rondom de ogen (xanthelasma)
 • Rode papillen op de huid (cherry angioma)
 • Gerstekorrels (milia)
 • Ouderdomswratten (verruca seborrhoïca)

Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen kunnen het gezicht en de hals ontsieren. Wij helpen patiënten met couperose, spider naevus en rosacea om deze vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen. Met
elektro-coagulatie verhitten we het verwijde vaatje. Hierdoor verkleven de vaatwanden, kan het vat niet meer functioneren en wordt het door het lichaam opgeruimd.

Camouflage

Wij passen camouflagetherapie toe om aandoeningen minder op te laten vallen. Hiervoor gebruiken we de producten van het merk Lycogel en Oxygenetix. Deze producten zorgen voor een egale dekking, intensieve hydratatie en bescherming van de huid. Ook hebben ze een antibacteriële werking. Wij leren u hoe u de producten zelf kunt aanbrengen. De juiste techniek leert u tijdens de behandeling.
Klik op de onderwerpen om meer te lezen.
Verbergen